BAŞKAN ŞAHİNER’DEN PEHLİVANLARIMIZA GÜREŞ SALONU SÖZÜ

BAŞKAN ŞAHİNER’DEN PEHLİVANLARIMIZA GÜREŞ SALONU SÖZÜ

Sungurlu Belediyespor Kulüp Başkanı Bahri Sezen, Güreşten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fenercioğlu, Güreş Antrenörü Fevzi Çakmar ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde derece yapan güreşçilerimiz Başkan Şahiner’i makamında ziyaret etti.

Başkan Şahiner yapmış olduğu açıklamada; Önümüzdeki sürecin çok daha iyi olacağına inanıyorum “Önümüzdeki günler ve senelerde Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında düzenlenen karakucak güreşleriyle daha iyi başarılar elde edeceğiz. Çocuklarımız katıldıkları organizasyonlarda görüyorlar ki kendileri de böyle pehlivanlar olabilir. Türkiye, Avrupa ya da Dünya şampiyonu olup da Sungurlu’nun adını duymayan güreşçi yok. Sungurlu’nun böyle bir gerçeği var. O açıdan Sungurlu’nun havası ve ortamı, hocalarımızın da gayretiyle çocuklarımıza daha güzel başarıları sağlayacaktır. Başarı elbette önemli, ama asıl önemli olan ata sporumuzu yapmak. Peygamber efendimiz ata binmeyi, ok atmayı, güreşi ve yüzmeyi çocuklarımıza öğretmeyi tavsiye ediyor. Bizler bu düşünce ve düsturdan hiçbir zaman vazgeçmeyerek 655.si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Sungurlumuza bu başarıları getirerek Güzel İlçemiz Sungurlu’nun adını Edirne Meydanlarında söylettikleri için şahsım ve belediyem adına çok teşekkür ediyorum.”

Ayrıca böylesine müstesna başarılar elde ederek bizleri gururlandıran ve er meydanlarında Belediyemizin Bayrağını dalgalandıran tüm pehlivanlarımız adına en kısa zamanda yeni bir güreş salonu kazandırmak için çalışmalarımız bugün itibari ile başlamıştır. Güzel İlçemiz Sungurlu’ya ve pehlivan kardeşlerime hayırlı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sungurlu Belediyesspor Kulüp Başkanı Bahri Sezen ve Güreşten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fenercioğlu, Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner’e sporcuları adına teşekkür ederek, “Bizleri Ata Sporumuz olan güreş müsabakalarında ve katıldığımız, katılacağımız her müsabakada yalnız bırakmayan ve yalnız bırakmayacak olan, sporcularımıza yeni spor ve antenman sahaları yaparak gençlerimize ve sporcularımıza değer katan şahsınıza ve Sungurlu Belediyesi’ne minnettarız.” ifadelerini kullandılar.

Sungurlu Belediyespor Güreş Takımı Antrenörü Fevzi Çakmar ise yapmış olduğu açıklamada; ” Pehlivan kardeşlerimiz aylardır hiç durmadan ve dinlenmeden bu organizasyona hazırlandı. Emeklerimizin boşa çıkmadığını görmek, ve bundan sonra da katılacağımız müsabakalarda Sungurlumuzun ve Belediyemizin adını en güzel şekilde temsil edebilmek adına umut vadeden sporcularımı ve hiçbir zaman bizlerden desteklerini ve emeklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner Bey’e teşekkür ediyorum. “dedi.

Bu yıl 655.si düzenlenen Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2500 güreşçinin arasından İlçemizi ve Belediyemizi temsil ederek başarılı olan pehlivanlarımız:
Eren Kalkan 167 kişi içerisinden “Teşvik 2 Boyda – İkinci
Umut Batuhan İmeci 157 kişi içerisinden “Teşvik 1 Boyda – Beşinci
Ramazan Eren 202 kişi içerisinden “Deste Büyük Boyda – Beşinci

Önceki ASFALT ATILMAYAN MAHALLE VE SOKAK KALMAYACAK

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum